با توجه به اینکه خودرو در کشور ما یک کالای سرمایه ای محسوب می شود، همه ما می خواهیم این سرمایه را به بهترین شکل ممکن حفظ کنیم. اما برخی از رفتارهای ما در زمینه نگهداری خودرو نه تنها مفید نیست، بلکه باعث خرابی قطعات مختلف و در نتیجه کاهش عمر مفید خودرو می شود. چنین رفتارهایی که متأسفانه بسیار رایج است، به عنوان اشتباهات نگهداری خودرو شناخته می شود. به همین منظور امروز به بررسی ۷ اشتباه رایج در نگهداری خودرو رفته ایم. اگر شما هم می خواهید از ماشین خود به خوبی مراقبت کنید، با ما همراه باشید.
اولین اشتباه: دیر سوخت گیری یا استفاده از سوخت بی کیفیت
بسیاری از ما تا زمانی که سطح بنزین در باک خودرو تا حد امکان پایین نیاید و چراغ بنزین روشن نشود، به پمپ بنزین نمی رویم. این یک رفتار اشتباه است. زیرا کاهش بیش از حد سوخت در باک خودرو می تواند مشکلاتی مانند انتقال آلودگی از کف باک توسط پمپ بنزین خودرو به موتور و یا حتی سوختن پمپ ایجاد کند.
بنابراین همیشه سعی کنید زمانی که سوخت باک به حدود نصف می رسد، سوخت گیری کنید. این کار علاوه بر افزایش طول عمر سیستم سوخت رسانی خودرو، میزان تبخیر بنزین در باک را نیز کاهش داده و به صرفه تر است.
یکی دیگر از اشتباهات رایج در سوخت گیری استفاده از بنزین بی کیفیت است. البته در کشور ما صاحبان خودرو در این زمینه مقصر نیستند. زیرا متاسفانه در اکثر مناطق کشورمان خبری از بنزین سوپر و حتی بنزین یورو 4 نیست.
اما اگر خودرویی به روز با موتور توربو دارید و در شهرهای بزرگ کشور زندگی می کنید، سعی کنید تا حد امکان از بنزین فوق العاده استفاده کنید. زیرا بنزین معمولی موجود در ایران به هیچ وجه با موتورهای مدرن سازگاری ندارد و به مرور زمان برای این موتورها مشکلاتی مانند کوبیدن ایجاد می کند. قطعا پرداخت تفاوت قیمت بنزین معمولی و بنزین فوق العاده مقرون به صرفه تر از هزینه وحشتناک تعمیر موتورهای جدید خودرو است.
اشتباه دوم: تعویض دیر روغن و استفاده از روغن های ارزان قیمت
یکی از رایج ترین موارد در لیست اشتباهات نگهداری خودرو، اشتباهات مربوط به تعویض روغن موتور است. در دفترچه راهنمای تمامی خودروها روغن موتور مناسب آن خودرو با توجه به شاخص کیفیت (API) و شاخص ویسکوزیته (غلظت) به اضافه زمان مناسب برای تعویض روغن (با توجه به عملکرد خودرو) نوشته شده است.
بنابراین برای جلوگیری از آسیب به سیستم فنی خودرو خود، روغن موتور + فیلترها (هوا، روغن و گاهی اوقات کابین) را همیشه در زمان مناسب و با نوع توصیه شده توسط سازنده خودرو تعویض کنید.
البته برخی از خودروسازان علاوه بر شاخص کیفیت و شاخص ویسکوزیته، برند خاصی از روغن موتور را برای محصولات خود توصیه می کنند که بیشتر مبتنی بر همکاری تجاری است. بنابراین لزومی به استفاده از روغن یک برند نیست و کافی است دو شاخص ذکر شده با توصیه شرکت سازنده خودرو مطابقت داشته باشد.
تعویض روغن موتور
اشتباه سوم: استفاده از آب معمولی در رادیاتور
رادیاتور یکی از اجزای مهم خودرو است که وظیفه گردش آب در داخل اجزای مختلف موتور و خنک نگه داشتن این اجزا را بر عهده دارد. با توجه به اینکه اجزای پیشرانه از آلیاژهای فلزی ساخته شده اند، تماس مداوم آنها با آب می تواند باعث خوردگی آنها شود. به علاوه املاح موجود در آب آشامیدنی معمولی باعث می شود رادیاتور و مجاری مربوطه پس از مدتی رسوب بگیرند.
شرکت های تولید کننده آب رادیاتور برای رفع مشکلات ذکر شده یک سری مواد افزودنی را به محصول خود اضافه می کنند تا این محلول دارای خاصیت ضد خوردگی و ضد رسوب باشد. با توجه به موارد ذکر شده بدیهی است استفاده از آب معمولی در رادیاتور خودرو را یکی از اشتباهات نگهداری خودرو بدانیم.
آب رادیاتور گران نیست. بنابراین صرف نظر از نوع خودرویی که دارید، همیشه از این نوع آب مخصوص در سیستم خنک کننده موتور استفاده کنید و یک بطری اضافی از آن را در صندوق عقب داشته باشید تا حتی در مواقع ضروری مجبور به استفاده از آب معمولی نباشید.
اشتباه چهارم: عدم توجه به نظافت بدنه خودرو
شاید بسیاری از ما نظافت و شستشوی خودرو را یک امر سلیقه ای بدانیم و آن را جزو اشتباهات رایج در نگهداری خودرو ندانیم. اما حقیقت این است که عدم توجه به نظافت بدنه خودرو و یا حتی نظافت مکرر اما غیر اصولی می تواند به مرور زمان باعث آسیب به رنگ خودرو و در نتیجه افت قیمت قابل توجه شود.
بنابراین اگر می خواهید رنگ بدنه خودروی شما پس از چند سال به روشنی روز اول باشد; قبل از اینکه بدنه بیش از حد کثیف شود، آن را بشویید و با اصول اولیه مانند استفاده از آب پودری (مشابه کارواش ها)، پاک کردن با حوله های میکروفایبر، عدم شست و شوی خودرو در زیر نور مستقیم خورشید، استفاده از مواد شوینده تخصصی برای هر یک از قسمت Observe و. ..
نظافت و شستشوی بدنه خودرو
اشتباه پنجم: استفاده از لوازم یدکی تقلبی
باید بپذیریم که در چند وقت اخیر لوازم یدکی اصلی و شرکتی خودروها به شدت گران شده است و همین مشکل بسیاری از مالکان را مجبور به استفاده از لوازم یدکی متنوع اما ارزان قیمت کرده است. اما در واقع اکثر این قطعات تقلبی آنقدر کیفیت پایینی دارند که خیلی زودتر از حد انتظار فرسوده می شوند و به یک سری دیگر از قطعات خودرو آسیب می رسانند.
بنابراین با یک محاسبه سرانگشتی متوجه می شویم که وی با خرید این دسته از قطعات نه تنها در هزینه های نگهداری خودرو خود صرفه جویی کرده است، بلکه در میان مدت هزینه بیشتری نسبت به خرید قطعات اصلی کرده است. صبح.
پس همیشه سعی کنید لوازم یدکی مورد نیاز خود را از فروشندگان معتبر و برندهای معروف خریداری کنید. پس از مدتی بدون شک متوجه خواهید شد که قیمت بالاتر این دسته از قطعات ارزش پرداخت را داشته است.
اشتباه ششم: عدم بازدید دوره ای مایعات حیاتی خودرو
همانطور که بسیاری از ما برای جلوگیری از مریض شدن، یک سری اصول بهداشتی را رعایت می کنیم، برای جلوگیری از خراب شدن خودروی خود، رعایت چند نکته ساده نیز ضروری است. یکی از مهم ترین مسائل، بررسی دوره ای مایعات حیاتی خودرو از جمله آب رادیاتور، روغن موتور، روغن ترمز، روغن هیدرولیک و روغن گیربکس است.
پس از مدتی کار، ممکن است هر خودرویی به دلایل مختلف مقداری از مایعات حیاتی خود را از دست بدهد و در صورت عدم جبران این قطعه در مدت زمان معین، آسیب جدی به قطعات اصلی خودرو وارد کند. بنابراین با بازدید دوره ای از سطح این مایعات می توانیم عمر مفید بسیاری از اجزای اصلی خودروی خود را افزایش داده و در هزینه های نگهداری صرفه جویی کنیم.
اشتباه هفتم: حرکت نکردن لاستیک ها
در همه خودروها لاستیک هایی که روی محور محرک هستند فشار بیشتری را تحمل می کنند و زودتر فرسوده می شوند. بنابراین اگر لاستیک های محور جلو و عقب را در فواصل زمانی معین (معمولاً هر 5 تا 8 هزار کیلومتر) تعویض کنیم. در فرسایش هر 4 حلقه لاستیک ماشین ما حالت تعادل ایجاد می شود و بعداً نیاز به خرید لاستیک نو خواهیم داشت.
حرف پایانی
لیست کامل اشتباهات نگهداری خودرو بسیار طولانی است اما ما در مقاله بالا سعی کردیم 7 مورد بسیار ساده اما رایج را به شما یادآوری کنیم. در شرایط اقتصادی کنونی که خودرو به کالای سرمایه ای تبدیل شده و هزینه های نگهداری آن سر به فلک کشیده است. دانستن این اشتباهات رایج در تعمیر و نگهداری خودرو و تلاش برای عدم انجام آنها می تواند به حفظ سلامت خودرو و کاهش هزینه های نگهداری آن کمک کند.
نتیجه رعایت این نکات ساده، داشتن خودرویی سالم و به اصطلاح تمیز خواهد بود که هم از رانندگی با آن لذت می بریم و هم وقتی به فروش می رسد، مشتریان به شدت از آن انتقاد می کنند.
- ۰۱/۱۲/۲۷