سیستم مالیات دهندگان یکی از ابزارهایی است که دولت برای کاهش فرار مالیاتی و افزایش درآمدهای خود از آن استفاده می کند. با عضویت در سامانه مودیان، اشخاص حقیقی و حقوقی فعال اقتصادی می توانند از وظایف خود در خصوص پرداخت مالیات و عوارض آگاهی کامل داشته باشند.
مهمترین مزایای عضویت در سیستم مودیان
عضویت در نرم افزار سیستم مالیات دهندگان مزایای زیادی دارد. از مزایای ثبت نام در سامانه مودیان می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- افزایش شفافیت در پرداخت مالیات و عوارض
- کاهش فرصت اجتناب از پرداخت مالیات و عوارض
- افزایش آموزش مالیاتی و عدالت اجتماعی
- کاهش هزینه های دولت برای نظارت، شناسایی و تعقیب فراریان مالیاتی
به همین دلیل، دولت قوانینی را برای تشویق مردم به ثبت نام در نرم افزار سیستم مالیات دهندگان تدوین کرده است. از سوی دیگر، قوانینی برای تحریم افرادی که عمدا از پرداخت مالیات فرار می کنند وجود دارد. در نتیجه ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی به عنوان یکی از وظایف شهروندی و تعهدات قانونی افراد فعال اقتصادی تلقی می شود و عدم رعایت آن با جریمه همراه خواهد بود.
افراد مشمول عضویت در سیستم واسط مالیاتی
کلیه اشخاص حقوقی و صاحبان مشاغل که به عنوان مشمولین درج شده اند باید در سامانه الکترونیکی مودیان ثبت نام کرده و از طریق این سامانه اطلاعات مالی و مالیاتی خود را به اداره کل تحویل دهند. مالیات یا سایر مؤسسات مربوطه را اعلام کنید. این افراد با ثبت نام در این سامانه امکان تسویه حساب مالیاتی و دریافت گواهی مالیات را دارند.
به عبارت ساده تر، قانون مقرر می دارد که کلیه فعالان اقتصادی یعنی اشخاص حقیقی و حقوقی که دارای درآمد هستند (مگر معافیت) باید در سامانه الکترونیکی مودیان ثبت نام کنند. name علاوه بر ثبت نام باید سایر دستورالعمل ها و وظایفی را که برایشان ارسال می شود نیز انجام دهند. این یک موضوع مهم در زمینه عضویت در سیستم مودیان است.
زمان پیوستن به سیستم مودیان
طبق اصل 123 قانون اساسی، پس از تصویب شورای نگهبان و تصویب شورای اسلامی، قانون نظام مودیان مالیاتی و پایانه های فروشگاهی به شرح زیر ابلاغ شد. دولت در 11 نوامبر 2018. اما به دلیل برخی مشکلات، ثبت نام در سامانه مودیان به تاخیر افتاد و تا آبان 1401 ادامه یافت.
کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی پس از اجرای قانون مذکور موظفند در موعد مقرر نسبت به عضویت در سامانه مودیان مالیاتی اقدام نمایند.
افرادی که در زمان مقرر ثبت نام نکرده اند باید تا تاریخ تعیین شده در سامانه مودیان ثبت نام کنند. در غیر این صورت مشمول تخلفات قانونی خواهند شد. جرایم مذکور نوعی ضمانت اجرایی در زمینه ثبت کلیه پایانه های فروشگاهی محسوب می شود.
فرایند عضویت اولیه در سیستم واسط مالیات
برای ثبت نام در سامانه مودیان ابتدا باید دو مرحله پیش ثبت نام و تکمیل عضویت را انجام دهید. در این راستا فرد باید به درگاه ملی خدمات الکترونیکی سازمان امور مالیاتی مراجعه و سپس گزینه «عضویت در سامانه مودیان و ایجاد پرتفوی» را انتخاب کند. در مرحله بعد با تکمیل اطلاعات درخواستی مرحله پیش ثبت نام تکمیل شده و کد رهگیری خود را دریافت خواهید کرد.
سپس برای تکمیل عضویت باید به سایت مودیان مراجعه کرده و با استفاده از کد رهگیری مراحل ثبت نام اصلی را انجام دهید. برای این منظور باید اطلاعات مورد نیاز را وارد کرده و مدارک مورد نیاز را برای تکمیل ثبت نام خود در سامانه مودیان بارگذاری کنید.
نکات مهم عضویت در سیستم مودیان
بر اساس نامه وزیر اقتصاد، فرآیند ثبت نام مودیان شامل پنج مرحله یا فراخوان است که در هر فراخوان نحوه اجرا به طور دقیق مشخص می شود. در اولین فراخوان ثبت نام در سامانه مودیان به صورت داوطلبانه انجام می شود اما در مراحل بعدی ثبت نام الزامی خواهد بود. به طور کلی مودیان مالیاتی که در حال حاضر فعالیت می کنند از تاریخ فراخوان و طبق جدول مربوطه مشمول قانون پایانه های فروشگاهی هستند.
علاوه بر این، کلیه افراد واجد شرایطی که پس از تاریخ مربوط به فراخوان فعالیت خود را آغاز کرده اند، باید تاریخ شروع به کار را به عنوان تاریخ واجد شرایط بودن خود معرفی کنند. کلیه افراد واجد شرایط باید از زمان درج قبوض خود را به صورت الکترونیکی در سامانه مودیان ثبت کنند.
لذا مودیان توجه داشته باشند که باید در زمان تعیین شده در تماس ها و صورتحسابهای الکترونیکی خود را بفرستند تا از نظر قانونی واجد شرایط باشند. طبق قوانین و مقررات جاری، اجرای اجباری عضویت در سامانه مودیان برای کلیه اشخاص فعال از اول دی ماه 1401 می باشد.
شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر به مقاله آموزش ورود و ثبت نام سامانه مودیان مراجعه کنید.
نحوه ثبت نام و پیوستن به سیستم واسط مالیات
کلیه اشخاص حقیقی که ملزم به ثبت نام در سامانه مربوط به مودیان هستند باید به درگاه ملی خدمات الکترونیکی که زیر نظر سازمان امور مالیاتی فعالیت می کند مراجعه و در سامانه مربوطه ثبت نام کنند. بخش کد ملی و شماره تلفن همراه خود را وارد کنید. پس از این مرحله در صفحه ثبت نام کد ملی، شماره تلفن همراه و تاریخ تولد را وارد کرده و رمز مناسب را در قسمت مربوطه وارد کنید. سپس کد امنیتی مورد نظر را وارد کرده و دکمه ثبت نام را فشار دهید.
در این مرحله، سیستم واسط مالیاتی یک کد احراز هویت را به شماره موبایل اعلام شده شما ارسال می کند. سپس رمز یکبار مصرف به شماره تلفن همراه ثبت شده در سامانه ارسال می شود که باید در محل مشخص شده وارد شود. پس از انجام این مراحل، باید دکمه "ورود" را برای تکمیل ثبت نام اولیه انتخاب کنید.
کد احراز هویت برای مطابقت با کد ملی و شماره تلفن همراه در سایت ثبت نام مودیان استفاده می شود. بنابراین شماره تلفن همراه ثبت شده باید با شماره ملی شخص مربوطه مطابقت داشته باشد. در غیر این صورت، سیستم پیغام خطا ارسال می کند و اجازه ثبت نام را نمی دهد.
نکات مربوط به اشخاص حقوقی و عضویت در سیستم مودیان
پس از ثبت شرکت در دفتر مربوط به ثبت انواع شرکت ها، سیستم مالیاتی به صورت خودکار اقدام به ثبت اشخاص حقوقی می کند.
پس از عضویت در سامانه مدیان در سامانه مورد نظر، یک نام کاربری و رمز عبور منحصر به فرد از طریق پیامک برای شما ارسال می شود. در صورتی که این فرآیند انجام نشده باشد، نماینده اشخاص حقوقی باید در سامانه مالیاتی در سایت سامانه مالیاتی ثبت نام کند.
نماینده اشخاص حقوقی برای ثبت نام در سامانه واسط مالیاتی باید به سامانه ثبت نام الکترونیکی مودیان مراجعه و در قسمت "ثبت نام" دکمه "ثبت اشخاص حقوقی" را فشار دهند. . برای انتخاب در این مرحله همانند ثبت نام اشخاص حقیقی باید مراحل مربوطه طی شود. پس از رفتن به صفحه اصلی ورود، باید با توجه به تیپ شخصیتی مودی، گزینه اشخاص حقوقی و ملی خارجی را با دقت انتخاب کنید.
سپس شماره تلفن همراه مورد نظر را وارد کنید. در این زمان کدی به شماره اظهارنامه مودیان ارسال می شود. این کد باید در قسمت مورد نظر درج شود و سپس بر روی دکمه "ثبت کد فعال سازی" کلیک کنید. در مرحله بعد کلیه اطلاعات مربوط به موضوع با کمک سازمان ثبت احوال استعلام و در صورت وجود تایید خواهد شد. سپس اطلاعات مربوط به شخص حقوقی نمایش داده می شود و باید اطلاعات درخواستی را تکمیل کنید.
ورود به سیستم مودیان
پس از طی مراحل پیش ثبت نام در سامانه الکترونیکی مودیان به عنوان یکی از افراد مشمول، پس از ورود به سایت سامانه مودیان، باید بر روی "ورود" کلیک کنید. دکمه. کلیک. در این زمان صفحه ای حاوی کد ملی یا شناسه ملی و رمز عبور نمایش داده می شود. این صفحه در قسمت مقدماتی عضویت در سامانه مودیان تکمیل شده و سپس با وارد کردن تصویر امنیتی در قسمت مشخص شده کلید ورود را فشار دهید.
پس از فشردن کلید ورود، پیامکی حاوی رمز یکبار مصرف برای تلفن همراه معرفی شده ارسال می شود. رمز ارسالی باید در محل مشخص شده وارد شود و سپس وارد صفحه کاربری خود می شوید. پس از این مرحله با ورود به دفترچه کار و انتخاب پرونده مالیاتی می توانید اطلاعات مربوطه را تکمیل کرده و شناسه مالیاتی منحصر به فرد خود را دریافت کنید.
بیانیه ثبت نام
برای دریافت گواهی ثبت نام و عضویت در سامانه مودیان مالیاتی توسط واجدین شرایط باید وارد سامانه شده و در منوی سمت راست وارد قسمت ثبت نام و سپس فرم شوید. فیلدهای مربوطه را تکمیل و ثبت نام نهایی را تایید کنید. پس از انجام این مرحله، باید پرینت را تأیید کنید تا فرم ایجاد شده به عنوان گواهی ثبت نام در وب سایت مؤدیان چاپ شود.
سخنرانی پایانی عضویت در سیستم مودیان
آموزش ثبت نام در سامانه واسط مالیاتی بسیار ضروری است تا تمامی افراد درگیر در فرآیند ثبت نام سامانه به درستی و با اطلاعات کافی اقدام کنند. عدم آگاهی یا عدم ثبت نام در سامانه مودیان می تواند منجر به جریمه و پرداخت خسارت شود.
لذا برای جلوگیری از بروز این مشکلات، تمامی مخاطبان باید با دقت و آگاهی کافی فرآیند ثبت نام در سامانه مودیان را انجام دهند. همچنین در صورت داشتن هرگونه سوال در مورد ثبت نام و عضویت در سامانه مودیان با ما در میان بگذارید تا تمام تلاش خود را برای پاسخگویی به سوالات شما انجام دهیم. فراموش نکنید که عضویت در سیستم مودیان الزامی است.
- ۰۲/۰۸/۲۸